Author Topic: YAŞADIĞIMIZ YER  (Read 29074 times)

Offline PeRi

  • Usta Öğretmen
  • *****
  • Posts: 712
  • Gender: Female
YAŞADIĞIMIZ YER
« on: Ekim 18, 2009, 08:00:59 ÖS »
--------------------------------------------------------------------------------

4.SINIF SOSYAL BİLGİLER (YAŞADIĞIMIZ YER)

Soru 1. Hangisi krokinin özelliklerinden değildir?

Sembollerden yararlanılması
Ölçekli olması
Kuşbakışı olması
Kabataslak çizilmesi






Soru 2. Güneş hangi yönden doğar?

A) batı B) güney

C) doğu D) kuzey







Soru 3. Aşağıdakilerden hangisi yön bulmamıza yardımcı olur?

A) pusula B) kuş yuvaları

C) çalar saat D) ağaç dalları






Soru 4. Depremi en doğru biçimde hangisi tanımlar?

Barajların taşması
Kar kütlesinin kayması
Toprağın kar sularının etkisiyle kayması
Çeşitli nedenlerle yerin sarsılması






Soru 5. Coğrafi yönler hangisine göre belirlenmiştir?

A)Kutup Yıldızı’na göre
B)Mevsimlere göre
C)Güneş’in doğuş ve batışına göre
D)Ay’ın Dünya etrafındaki hareketine göre





Soru 6. Hangisi yön bulma yöntemi değildir?

A)Bulutların hareketlerini incelemek
B) Pusula kullanma
C)Karınca yuvalarına bakarak
D)Güneş tam tepede iken(öğleyin) dik bir çubuğun gölgesini incelemek





Soru 7. Hangisi depremin yıkıcı etkilerine karşı alınabilecek önlemlerden değildir?

A) Binaları az katlı yapmak
B) Sivil savunma ekipleri kurmak
C) Zemin koşullarına uygun inşaat teknolojileri kullanmak
D)Deprem kuşağındaki bölgelerde yerleşim yerleri kurmamak



Soru 8. I. Doğu
II. Güneydoğu
III. Sis
Yukarıda verilen kavramların sınıflandırılması hangi seçenekte doğru verilmiştir?

Anayön- hava olayı-arayön
Hava olayı-arayön-anayön
Anayön-arayön-arayön
Anayön- arayön- hava olayı


Soru 9. Hava durumu tahminleri ifade edilirken hangisinden yararlanılmaz?

A) sembol B) pusula

C) sayı D) grafik






Soru 10. Bir akarsudaki balıkların ölmesinden hangi sonuç çıkarılmaz?

A) Balıkların fazla ürediği
B) Doğaya karşı duyarlı davranılmadığı
C) Suya balıklar için zararlı atıkların karıştığı
D)Doğal dengenin bozulmaya başladığı




Soru 11. Hangisi erozyonu hızlandıran etkenlerden değildir?

A)Ormanların yok edilmesi
B) Hayvanların bilinçsiz otlatılması
C) Yamaçların dikine sürülmesi
D)Barajların yapılması






Soru 12. Yönler ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

A)Karıca yuvalarının toprak yığılı kısmı sürekli güneyi gösterir.
B) Doğu bir ara yöndür.
C) Pusula iğnesinin renkli ucu sürekli kuzeyi gösterir.
D)Kaybolduğumuzda sürekli kuzeye doğru gidilirse yolumuzu daha kolay buluruz.



Soru 13. Depreme karşı hazırlık yapacak olursak ilk önce hangisini yapardık?

Evimizi depreme karşı dayanıklı yapmak
Elektrik, gaz ve su akışını kesmek
Kan bağışında bulunmak
Deprem çantası oluşturmak






Soru 14. Çevre sorunlarıyla hangi kurum ilgilenir?

A) Belediye başkanı B) Kızılay Kurumu

C) Çevre Bakanlığı D) Kamuoyu








Soru 15. Depremin süresi ve şiddeti hangi alet ile ölçülür?

A) barometre B) fay

C) termometre D) sismograf




Soru 16. Aşağıdakilerden hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?

A) sembol B) çevre

C) kroki D) grafik







Soru 17. I.Deprem
II. Fırtına
III. Yağmur
Yukarıdakilerden hangileri hava olayı değildir?

A) yalnız I B) yalnız II

C) I ve II D) II ve III





Soru 18. Kutup Yıldızı hangi yönü gösterir?

A) Güney B) Doğu

C) Batı D) Kuzey







Soru 19. ‘’Japonya, şiddetli depremlerin ve tsunamilerin çok sık yaşandığı bir ülkedir. Fakat Japonya’da depremlerden kaynaklanan can kaybı depremlerin şiddeti ile karşılaştırıldığında çok küçüktür.’’
Bu bilgiden çıkarılabilecek en doğru sonuç hangisidir?

A)Japonların otoyolları depreme dayanıklıdır.
B)Japonlar, teknolojik ilerlemeye çok önem vermektedir.
C) Japonya’da depreme karşı etkili önlemler alıp uygulanmaktadır.
D)Japonya gelişmiş bir ülkedir.


Soru 20. İnsanları hava olayları ile ilgili bilgilendiren kuruluş hangisidir?

A) Rasathane B) Meteoroloji

C) Kızılay D) Verem Savaş Derneği




CEVAP ANAHTARI



1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
B C A D C A B D B A D C A C D B A D C B


                          ALINTIDIR)
fORUMDA PAYLAŞIMDA BULUNMAK İÇİN
1. http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/forum/indir linke tıklayıp dosyanızı yükledikten sonra  size verilen linki kopyayıp yapıştırabilirsiniz.
2.http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/forum/index.php?action=downloads bu linkten uygun bölüme dosyanızı yükleyebilirsiniz.
3. Yada yeni konu açıp ek özellikler kısmına tıklayıp dosyanızı yükleyebilirsiniz.


!!! Okuyorsun, eğleniyorsun, öğreniyorsun. Paylaş ki başkaları da okusun, eğlensin, öğrensin !!!

Offline Sosyal Bilgiler1

  • Administrator
  • Usta Öğretmen
  • *****
  • Posts: 2921
Ynt: YAŞADIĞIMIZ YER
« Reply #1 on: Ekim 18, 2009, 08:03:41 ÖS »
Teşekkürler ellerine sağlık
.

Offline PeRi

  • Usta Öğretmen
  • *****
  • Posts: 712
  • Gender: Female
Ynt: YAŞADIĞIMIZ YER
« Reply #2 on: Ekim 18, 2009, 08:04:00 ÖS »
ÖNEMLİ DEĞİL SAĞOLUN
fORUMDA PAYLAŞIMDA BULUNMAK İÇİN
1. http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/forum/indir linke tıklayıp dosyanızı yükledikten sonra  size verilen linki kopyayıp yapıştırabilirsiniz.
2.http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/forum/index.php?action=downloads bu linkten uygun bölüme dosyanızı yükleyebilirsiniz.
3. Yada yeni konu açıp ek özellikler kısmına tıklayıp dosyanızı yükleyebilirsiniz.


!!! Okuyorsun, eğleniyorsun, öğreniyorsun. Paylaş ki başkaları da okusun, eğlensin, öğrensin !!!

Offline ezel

  • Aday Öğretmen
  • *
  • Posts: 1
  • Gender: Female
Ynt: YAŞADIĞIMIZ YER
« Reply #3 on: Kasım 13, 2009, 12:41:08 ÖÖ »
site çok güzel lakin ben 4.sınıf sunusu indiremiyorum :( bi de o hallolsa süper olacak:)

Offline PeRi

  • Usta Öğretmen
  • *****
  • Posts: 712
  • Gender: Female
Ynt: YAŞADIĞIMIZ YER
« Reply #4 on: Kasım 13, 2009, 05:05:18 ÖS »
Çok teşekkür ederiz tamam onada bir çözüm bulacağız siz merak etmeyin
fORUMDA PAYLAŞIMDA BULUNMAK İÇİN
1. http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/forum/indir linke tıklayıp dosyanızı yükledikten sonra  size verilen linki kopyayıp yapıştırabilirsiniz.
2.http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/forum/index.php?action=downloads bu linkten uygun bölüme dosyanızı yükleyebilirsiniz.
3. Yada yeni konu açıp ek özellikler kısmına tıklayıp dosyanızı yükleyebilirsiniz.


!!! Okuyorsun, eğleniyorsun, öğreniyorsun. Paylaş ki başkaları da okusun, eğlensin, öğrensin !!!

Offline sevin

  • Aday Öğretmen
  • *
  • Posts: 2
  • Gender: Female
Ynt: YAŞADIĞIMIZ YER
« Reply #5 on: Kasım 14, 2009, 03:24:46 ÖS »
 >:(açın şu siteyi

Offline sevin

  • Aday Öğretmen
  • *
  • Posts: 2
  • Gender: Female
Ynt: YAŞADIĞIMIZ YER 6.sınıf
« Reply #6 on: Kasım 14, 2009, 03:29:41 ÖS »
konuyu açın

Offline PeRi

  • Usta Öğretmen
  • *****
  • Posts: 712
  • Gender: Female
Ynt: YAŞADIĞIMIZ YER
« Reply #7 on: Kasım 30, 2009, 11:39:40 ÖÖ »
nasıl yani sevin?
fORUMDA PAYLAŞIMDA BULUNMAK İÇİN
1. http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/forum/indir linke tıklayıp dosyanızı yükledikten sonra  size verilen linki kopyayıp yapıştırabilirsiniz.
2.http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/forum/index.php?action=downloads bu linkten uygun bölüme dosyanızı yükleyebilirsiniz.
3. Yada yeni konu açıp ek özellikler kısmına tıklayıp dosyanızı yükleyebilirsiniz.


!!! Okuyorsun, eğleniyorsun, öğreniyorsun. Paylaş ki başkaları da okusun, eğlensin, öğrensin !!!