Sosyal Bilgiler
Temmuz 25, 2014, 07:04:18 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Custom Search
Duyurular:
PORTAL Forum Galeri Download Giriş Yap Kayıt
Bağlantılar
Bağlantılar
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: Sosyal bilgiler bilgi ağırlıklı sbs hazırlık testleri çöz  (Okunma Sayısı 98997 defa)
Administrator
Usta Öğretmen
*****

Rep +712/-3
Çevrimdışı Çevrimdışı
Mesaj Sayısı: 2594
« : Ağustos 17, 2008, 06:32:07 ÖÖ »

6. SINIF SOSYAL BİLGİLER

1)Aşağıdakilerden hangisi coğrafyanın konusu içinde yer almaz?
a) Yer şekilleri      b) Doğa olayları   c)Yerin yapısı      d)Canlılarla hava olayları arasındaki etkileşimler

2)Güneş’e en uzak gezegen aşağıdakilerden hangisidir?
a)Jüpiter      b)Satürn      c)Uranüs      d)Plüton

3)Yaklaşık 36 derece doğu boylamında yer alan Sivas’ta saat 11:00 iken yaklaşık 33 derece boylamında yer alan Ankara’da yerel saat kaçtır?
a)10:48      b)11:12      c)11:22      d)10:38

4)Selçukluların Bizans’a karşı kazanmış olduğu ilk büyük zafer aşağıdakilerden hangisidir?
a)Malazgirt      b)Kösedağ      c)Miryakefelon      d)Pasinler

5)11.YY’da Türklere Anadolu’nun kapısını açılmasını sağlayan savaş aşağıdakilerden hangisidir?
a)Pasinler      b) Malazgirt      c)Yassıçemen       d)Kösedağ

6)Anadolu’nun Türk yurdu olduğunu Türkler’in Anadolu’dan atılamayacağını gösteren savaş aşağıdakilerden hangisidir?
a)Pasinler      b)Miryakefelon      c)Kösedağ      d)Malazgirt

7) Aşağıdaki hükümdarlardan hangisi Anadolu Selçuklu Devleti’nin kurucusudur?
a)Çağrı Bey      b)Tuğrul Bey      c)Süleyman Şah      d) Alparslan

8)Birinci  Haçlı Seferi  sırasında  başarılı  bir savunma  örneği  gösteren  Anadolu  Selçuklu Sultan’ı aşağıdakilerden hangisidir?
a)Alpaslan    b)I.Kılıçarslan      c) Çağrı Bey        d)Melikşah

9)Anadoluda  kurulan İlk  Türk  Devleti  (11yy) aşağıdakilerden  hangisidir?
a)Saltuklular    b)Mengücekler   c)Moğollar   d)Artuklar

10)Elektrikli telgrafın  icadıyla    aşağıdakilerden   hangisi   boşlamış  oldu?
a)Uzay Çağı      b)İletişim Çağı     c)Teknoloji  Çağı     d) Bilgisayar Çağı         


CEVAP ANAHTARI: 1-C    2-D   3-A   4-D  5-B   6- B   7-C    8-B   9- A    10- B


Kayıtlı

.
Usta Öğretmen
*****

Rep +33/-10
Çevrimdışı Çevrimdışı
Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 712
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2009, 07:17:12 ÖÖ »

TeŞŞeKKüRlEr


Kayıtlı

fORUMDA PAYLAŞIMDA BULUNMAK İÇİN
1. http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/forum/indir linke tıklayıp dosyanızı yükledikten sonra  size verilen linki kopyayıp yapıştırabilirsiniz.
2.http://www.sosyalbilgiler.gen.tr/forum/index.php?action=downloads bu linkten uygun bölüme dosyanızı yükleyebilirsiniz.
3. Yada yeni konu açıp ek özellikler kısmına tıklayıp dosyanızı yükleyebilirsiniz.


!!! Okuyorsun, eğleniyorsun, öğreniyorsun. Paylaş ki başkaları da okusun, eğlensin, öğrensin !!!
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Uyarı
Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece sosyalbilgiler.gen.tr 'a aittir. Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır Telif hakkına sahip olan dosyaları lütfen iletişim bölümünden bize bildiriniz. Dosya 24 saat içerisnde siteden kaldırılır.Telif Hakkı Hakkında| Editör, ziyaretçi ya da üyelerimiz tarafından eklenen hiç bir içerikten sosyalbilgiler.gen.tr sorumlu değildir.İletişim velikz@gmail.com adresine mail atınız.
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
| Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
SMFAds for Free Forums | Sitemap
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!