Sosyal Bilgiler
Kasım 23, 2014, 08:58:53 ÖÖ *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Custom Search
Duyurular:
PORTAL Forum Galeri Download Giriş Yap Kayıt
Reklamlar
Reklamlar
Reklamlar
Sayfa: [1]
Yazdır
Gönderen Konu: Sosyal bilgiler sbs 6. sınıf testleri  (Okunma Sayısı 48406 defa)
Sosyal Bilgiler1
Administrator
Usta Öğretmen
*****

Rep +712/-3
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 2637


« : Ağustos 18, 2008, 04:43:39 ÖÖ »


SOSYAL BİLGİLER DERSİ TEST SORULARI 6
1. Yeryüzüne bağlı çeşitli olayları tanıtan oluş dağılış ve sonuçlarını ortaya koyan bilime ne ad verilir.
a)Matematik b)Fen bilgisi c) Coğrafya  d) İngilizce    
       
2. Dünyanın kendine özgü şekline ne ad verilir?
a)Yuvarlak   b)Küre           c)Elips               d) Geoit
     
3. Aşağıdakilerden hangisi gezegen değildir?
a)Ay             b)Dünya       c)Mars               d)Venüs
     
4. Dünya güneş etrafındaki hareketine kaç gün ve saatte tamamlar?
a)360 gün 6 saat    b)324 gün 1 saat   c)365 gün 6 saat   d)320 gün 20 saat
     
5. Dünyayı iki eşit yarım küreye bölen en büyük paralel dairesine ne ad verilir?
a)Dönence    b)Meridyen    c)Kutuplar   d)Ekvator
     
6. Aşağıdakilerden hangisi demokrasinin temel ilkelerinden birisi değildir?
a)Milli egemenlik   b)Hürriyet ve eşitlik  c)Sansür ve denetim   d) Siyasi partiler
             
7. Malazgirt Meydan Savaşı ne zaman yapılmıştır?
      a)1453   b)1036       c)1071       d)1926
     
8. Karalar arasında denizin çok daralmış kısımlarına ne ad verilir?
      a)Okyanus    b)Göl    c)Akarsu      d)Boğaz
     
9. T.C. vatandaşı olan her erkek kaç yaşında askerlik yapmak zorundadır?
      a)20             b)18     c)32             d)24
     
10. Aşağıdakilerden hangisi Anadolu da kurulan ilk Türk devletlerinden biri değildir?
      a)Danişmentliler        b)Saltuklular        c)Artuklular          d)Osmanoğulları
     





1C     2D     3A    4C    5D     6C    7C    8D   9A   10D


Kayıtlı

.
Sayfa: [1]
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Uyarı
Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece sosyalbilgiler.gen.tr 'a aittir. Sitemizde yer alan dosya ve içeriklerin telif hakları dosya ve içerik gönderenlerin kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır Telif hakkına sahip olan dosyaları lütfen iletişim bölümünden bize bildiriniz. Dosya 24 saat içerisnde siteden kaldırılır.Telif Hakkı Hakkında| Editör, ziyaretçi ya da üyelerimiz tarafından eklenen hiç bir içerikten sosyalbilgiler.gen.tr sorumlu değildir.İletişim velikz@gmail.com adresine mail atınız.
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal
| Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss
SMFAds for Free Forums | Sitemap
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!