Sosyal bilgiler 6.sınıf sbs test çöz

Ekim 22, 2009 | Veli Kuzu

SOSYAL BİLGİLER 6 SORULARI

1)Meslek,bir kimsenin geçimini sağlamak için yaptığı sürekli iştir.Hiçbir mesleğin diğerinden üstün olmadığını bilmeliyiz.Yaptığımız işte başarılı olmak için mutlu olacağımız ve yapabileceğimi mesleği seçmeliyiz.
Yukarıdaki bilgilerden yola çıkarak meslek seçerken en çok aşağıdakilerden hangisine dikkat etmeliyiz ?
A)Ailelerimizin yönlendirmesine
B)İlgi ve yeteneklerimizi işin özellikleriyle karşılaştırmalıyız.
C)Çevredekilerin meslek konusundaki tavırları önemlidir.
D)Kendimize güven duymalıyız.

2)Hangi meslekte çalışırsak çalışalım önemli olan güvenli çalışıp çalışmadığımızdır.Güvenli bir çalışma ortamından sonra verimli bir çalışma temposu oluşturulmalıdır.üretim faaliyetini yürüten personelin çalışma verimliliği üretimdeki kaliteyi belirleyecektir.
Yukarıdaki paragrafta en çok hangi konunun önemsendiği görülmektedir.

A)Çalışma güvenliği B)Çalışma verimliliği
C)üretim kalitesi D)Çalışma süresi

3)Miktarı sınırlı olan petrol,doğalgaz,kömür gibi günümüzün yaygın enerji kaynaklarının bir gün biteceği mutlaktır.Acaba insanlık tükenmeyecek enerji kaynaklarını kullanma konusunda yeterince bilinçlimidir ?Mesela ülkemizin yenilenebilir enerji kaynaklarını oluşturma konusunda çalışmaları nelerdir ?gibi bir çok soru giderek önem kazanmaktadır
Yukarıda bahsedilen yenilenebilir enerji kaynaklarından hangisi daha çok ülkemiz açısından önemlidir?

A)Bor B)Güneş C)Su D)Rüzgar

4)Sosyal bilgiler öğretmeni vermiş olduğu bir slogan ödevinden sonra şöyle bir sloganın yazıldığını görmüştür
“Vergimi veriyorum hizmetimi alıyorum.”
Yukarıdaki sloganla neyin önemi anlatılmak istenmiştir ?

A)Vergi vermenin önemi B)Hizmet almanın önemi
C)Vergilerin sonuçları D)Vergilerin mecburiyeti

5)Ayran mı kolamı içersiniz ? Sorusuna öğrencilerin çoğunun kolanın zararlı olduğunu bildikleri halde kola dediği gözlemlenmiştir.
Buna göre aşağıdakilerden hangisi söylenebilir.

A)Kolanın tadı daha güzeldi
B)Bilincin doğru bilgiler uygulanmamıştır
C)Ayranı kışın içmek sağlıklı değildir
D)Kola reklamları tüketimi ekilemektedir

6)Bir öğretmen görev yaptığı iki ayrı ilin birincisinde öğrencilerin aile gelirlerinin çoğunun otomotiv,tekstil ve gıda sektöründe diğer ilde ise bağcılık ve tarla tarımından ede edildiğini gözlemlemiştir.
Yukarıdaki bilgiye göre aşağıdaki bilgilerden hangisine ulaşabilirsiniz.
A)Birinci il Doğu Anadolu bölgesindedir
B)İkinci ilde sanayi gelişmiştir
C)Birinci ilde sanayi gelişmiştir
D)Her iki ilde tarım ve sanayi gelişmiştir

7)Nevruz bir bölgemizde kitleler halinde ateşler yakılıp etrafında halaylar çekilerek büyük bir coşku halinde kutlanırken diğer bir bölgemizde ise devlet görevlilerinin katıldığı resmi törenlerle kutlanmıştır.
Bir öğretmen yaptığı yukarıdaki gözlem sonucunda aşağıdaki sonuçlardan hangisine varmış olabilir ?

A)Nevruz çok güzel bir bayramdır
B)Nevruz baharın gelişidir kutlanmalıdır
C)Kültürel değerler farklı görülmektedir
D)Nevruz bazı yerlerde kutlanmamaktadır

8)1040 Dandanakan savaşı ile Gazneli devletinin yıkılma süreci başlarken Selçuklu devleti ise kuruluşunu tamamlamıştır.
Yukarıdaki bilgiden yola çıkarak nasıl bir sonuca ulaşılabilir ?
A)Aynı olaylar ülkeleri farklı etkilemektedir
B)Selçuklular çok güçlü bir devlettir
C)Gazneliler iyi yönetilmemektedir
D)Selçuklular savaştan galip çıkmışlardır

9)İslamiyet ile gök tanrı inancı arasında bir çok benzerlik olduğunu gören Türkler kolayca Müslüman oldular.Ancak Tunk örf,adet ve geleneklerini de unutmadılar
Buna göre aşağıdaki sonuçlarından hangisine ulaşabiliriz ?
A)Türkler köklü bir kültüre sahipler
B)Türkler eski kültürlerini yenilediler
C)Türkler islamiyeti hemen benimsediler
D)Türklerin islamiyete büyük hizmetleri oldu

10)751 Talas savaşından sonra orta Asya’daki Çin etkisi sona erdi.Orta Asya’da Arap-İslam egemenliği başladı.Türklerde islamiyeti kısa sürede benimsediler
Yukarıdaki bilgiden nasıl bir sonuca ulaşabiliriz ?
A)Türkler islamiyeti sevdiler
B)Savaşların sosyal ve siyasi sonuçları vardır
C)Türkler kendi örf,adet ve geleneklerini kaybetti
D)Türklerin islamiyeti himaye etmeye başladılar

11-Bilimsel bir ara;tirma yaparken bilimsel aratirma basamaklarina dikkat edilmelidir.

Aşağıdakilerden hangisi bilimsel araştırma basamaklarından biri değildir?
A)Bulduğumuz bilgileri küçük kağıtlara not almalıyız.
B)Bilgiyi bulduğumuz kaynağı belirtmeliyiz.
C)Aldığımız bilgilere yorum eklememeliyiz.
D)Konuların dağalmamasına dikkat etmeliyiz.

12)Bir soruna getirilen çözümler hak , sorumluluk ve özgürlükleri aykırı olmamalıdır.
A)Sorun hiç yokmuş gibi davranmalıyız.
B)Sorunların çözümünde ilgili kurumlara baş vurmalıyız.
C)çözümlerimiz şiddet içeren tarzda olmamalıdır.
D)9çözümler farklı düşünceleri engellememelidir.

13)Sosyal bilgiler,çevresine duyarlı,demokrasiyi benimsemiş, kanunlara saygılı bireyler yetiştirmeyi amaçlar.

Aşağıdaki davranışlardan hangisi verilen bilgi ile uyumlu değildir?
A)çevrenin kirletilmesine tepki göstermek
B)İnsan haklarını ödev olara seçmek
C)Zamanında vergisini vermemek
D)Yaşama hakkına saygı duymak

14)Aşağıdakilerden hangisi Atatürk’ün sosyal bilgilerin gelişmesine yaptığı katkılardan biri değildir?
A)Türk dil kurumu
B)Türk tarih kurumu
C)Geometri kitabını yazması
D)Tarih ve vatandaşlık konularında çalışması

15-Ülkerin konumu matematik ve coğrafi konumu olamak üzere ikiye ayrılır.
Aşağıdakilerden hangisi matematik konumla ilgili bir bilgidir?
A)Ülkemiz farklı ülkerin buluştuğu bir noktadır.
B)Ülkemiz orta enlemlerde yer almaktadır.
C)ülkemizde farklı iklim tipleri görülür.
D)Ülkemiz farklı yer şekillerine sahiptir.

16-Belirli bir yerin farklı ölçekli haritalarla çizdiğimiz zaman görülecek en önemli değişiklik aşağıdakileden hangisidir?
A)haritalardaki ayrıntı oranı değişir.
B)Haritanın çizim kalitesi değişir.
C)haritada bilgiler azalır.
D)haritada bilgiler artar.

1B 2A 3B 4A 5B 6B 7C 8A 9A 10B 11C 12A 13C 14D 15B 16A

“Sosyal bilgiler 6.sınıf sbs test çöz” için 243 cevap

  1. samoooo diyor ki:

    sosyal bilgiler dersini diğerlerinden daha çok seviyorum

  2. melike diyor ki:

    soruları ben çokta beğenmedim!!!!!

  3. melike diyor ki:

    livana biz senin nerede okuduğunu sormadık gerizekalı!!!!

  4. ESRA diyor ki:

    HRKES KÖRMÜ CEVAPLAR EN ALTA KÜÇÜK YAZILMIŞ DANGALAKLAR

  5. gonyalı kuti diyor ki:

    lan livana senin kapasitende amk olmaya yeter ona bakarsan benim ailemde herkez öğretemn annem ve baba-mda sosyal öğretemni ben konuları liseye göre görüyom olm senin gibi eziq değilim ayrıca bende sınıf birincisiyim türkiye genelindeki sınavda 88224 kişi arasından 17. oldum

  6. gonyalı kuti diyor ki:

    lan malmınız yaa cevapları vermişelr en altta isterseniz birinin cevaplaı veryim:1B 2A 3B 4A 5B 6B 7C 8A 9A 10B 11C 12A 13C 14D 15B 16A kapak ola knk lar iyi çalışmalar ….;)

  7. gonyalı kuti diyor ki:

    hem amk livana sor da cevap yazıtyım soruna istersen ben soruyum

  8. eray diyor ki:

    owwww twhhhhhhhhhhhh

  9. eray diyor ki:

    çok mnyk tavsiye ederimmmmmmmm owdı ywh ama kötü olanda şu cevaplar no yani yokkkk

  10. heroes diyor ki:

    bune lan … gibi test bu test amma bebe işi lan benim yaptğım testler bundan 1000 kat daha zor nasıl olsa sınıf 1.siyim
    okuma yazma bilseler bunları bebeler bile yapar

  11. heroes diyor ki:

    zaten cevap anahtarı yanlış 6=c olcak 12=b olcak

  12. heroes diyor ki:

    livana malı bizim kapasitemiz seni değil bizi ilgilendirir
    fransada okuduysan bize ne mal
    o boş kafan anca böyle saçmalamayamı yetiyo hadi bu laflara birşey yazda görüyüm daha fransa yazmayı bilmiyo ben fransada okudum diyo beyinsiz

  13. heroes diyor ki:

    görmemişim 14=c olcak

  14. özlem tok diyor ki:

    livana sen ne kadar salaksın ben de sen gibi sınıf birinçisiyim hadda türkiye 5. liğim var bu deneme sınavındada ilçede 2. ciyim hem senin okuduğun okuldan daha yüksek bir sınıf zaten ismindende anlaşıldığı gibi salaksın

  15. özlem tok diyor ki:

    hah fransada okuyormuş ne var bende almanyada okuyorum this grlis hate dont like dont like……..

  16. ilke erbilici diyor ki:

    Sosyal bilgiler 6.sınıf sbs test çöz

  17. g@z! g%n&y diyor ki:

    testler bana göre çok kolay geliyor çünkü sınıfın 1.siyim

  18. keş remzi diyor ki:

    mal

  19. sevde nur diyor ki:

    ben bu soruların hepsini yanlışsız çözdüm çünkü ben okul 1.siyim

  20. hiç diyor ki:

    cevap anahtarı nerdeeeeeeeeee

  21. bengü diyor ki:

    Bence soruların bazıları güzel.

  22. ebru diyor ki:

    çok kolaydı hepsini yaptım

  23. mmmmm diyor ki:

    ıyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

  24. funda diyor ki:

    sorular kolay ama çok basit sorular olduğu için biraz şikayetçiyim bence biraz daha zorlaşmalı ben ful net yaptım inanmayana inandırmak zorunda değilim

  25. oruspu emir karamalı diyor ki:

    vay adana gibi sorular

  26. nemo diyor ki:

    nasıl açılıyo lan bu hiç hiç hiç h i ççççç beğenmedim

  27. fadime diyor ki:

    ben açamadım nereden açılıyor

  28. esma diyor ki:

    ama cevapları altta vermiş

  29. q@qdkfepws diyor ki:

    sorular benim için çok basiti çünkü DÜNYA 1.siyim

  30. hilal diyor ki:

    Ayyyyyyyyyyyyyy bunee be bebek yapar bunları :P
    azcık zor olsun şu sorular …

  31. zafer diyor ki:

    sbs de 16 ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik mi soru vardi .Dedemin torununun kumdaktaki cocugu cozer bu sorulari.Galiba biraz abarttim.

  32. zafer diyor ki:

    D:

  33. zafer diyor ki:

    :D

  34. bilinmiyor diyor ki:

    çok basit full hepsi bebe soruların

  35. bilmiyorum diyor ki:

    valla 1dakkada yaptım fül çektim ama sınavdan 50 aldım

  36. AHUELA diyor ki:

    büt sınav notları neden açıklanmıyor?

  37. AYHAN diyor ki:

    Öküzün etini afiyetle yerken Atın eti sözkonusu olunca yüzümüzün buruşması, bir ikiyüzlülük olsa gerek. (Kültürel Antropology ders notları)

  38. ALAGÜL diyor ki:

    RT 3SPOR: Sneijder ve eşi Türkçe dersi alıyor

  39. ALÇİÇEK diyor ki:

    Gün olmuş perşembe. Benim hala yapılmamış 100 soruluk matematik ödevim var :(

  40. selma diyor ki:

    Sinavda kopya cekmek marifet degil.. #AsılZorOlan whatsapp grubu kurmusken, 3G-Edge arasi gelgitler yasayan telefonun dili

  41. nuray diyor ki:

    O kadar test çözdüm anneme gene yaranamadım arkadaş Sonra vay efendim bu çocuk niye böyle oldu :(

  42. ozgumus diyor ki:

    bence bu sorular çok ama çok kolay

  43. sude diyor ki:

    ben beğenmedim :( daha güzel olabilirmiş ve daha sor sanki 6. sınıf değil 2 sınıf gibi :D

Bir Cevap Yazın